TRINÁT – BICIKLI

Trinát – Bicikli

Mi készül? A régi bicikli új életre kel!

A Trinát Aqua Kolor zománcfesték remekül alkalmas arra, hogy egy régebbi, kopott biciklit felfrissítsünk, egészen új színt adjunk neki, és retro hangulatban, trendi színben kerekezzünk az utcán! A vizes bázis miatt a festék szagtalan, ezért tuti nem kábulunk el a végére 🙂

 

Hozzávalók:

●     bicikli

●     ProGold takarófólia

●     ProGold maszkolószalag

●     csiszolószivacs

●     portalanítóeszköz („Héra design ecet effekt festéshez”)

●     ProGold akrilecset

●     Trinát korróziógátló alapozó

●     Trinát Aqua Kolor (zöld 607)

●     tisztítószeres vödör

●     szivacs

●     törlőrongy

 

1. lépés – Tisztítás

Mosószeres vízzel és szivaccsal mossuk át a biciklit, hogy megszabadítsuk a portól, zsírtól, szennyeződésektől. Töröljük szárazra egy tiszta, puha ronggyal.

2. lépés – Az első csiszolás

Csiszolópapírral dörzsöljük végig a váz teljes felületét, hogy be tudja majd fogadni az anyag a festéket. A rozsda és az egyenetlenségek, sőt, az esetleges matricák maradványai is eltűnnek majd, így lesz igazán alapos és egyenletes a felület. A portalanításra használt Héra design ecsettel sepregessük le a finom csiszolt port.

3. lépés – Alapozás

Egyenletesen vigyük fel az alapozót, és hagyjuk teljesen megszáradni.

4. lépés – Az első festékréteg

A kiválasztott színt (a fotón látható biciklihez a vidám hangulatú, külön színkeveréssel készített, Trinát Aqua Kolor 607-es zöld Trinát Aqua Kolort használtam) vigyük fel egy rétegben, és hagyjuk megszáradni.

5. lépés – A második csiszolás

Száradás után az első festékréteget is csiszoljuk át alaposan az egész biciklin, és a portalanításra használt ecsettel sepregessük tisztára.

6. lépés – A második réteg festék

Jöhet még egy réteg festék, ami biztosítja azt is, hogy ha esetleg nem fedett volna mindenhol az első réteg, most foltok és az eredeti szín áttűnése nélküli egységes színű biciklink legyen. Hagyjuk ezt is teljesen megszáradni. A Trinát Aqua Kolor zománcfesték időjárásálló, bátran használhatod a biciklidet esőben és hóban, emellett pedig magasfényű festék, ezért csak úgy szikrázni fog rajta a napsugár.